Executive Search

Executive Search i vår definition är en strukturerad och proaktiv metodik där vi, utifrån en genomarbetad uppdragsbeskrivning och fastställd profil, kartlägger marknaden och aktivt söker upp de mest lämpade kandidaterna.

C-level
CEO / VD
Chef
CXO

Bengt Olander

Senior Partner
Göteborg

Jag har haft en bred och omväxlande karriär inom näringslivet, både nationellt och internationellt, från olika branscher och roller.

Mer om 
Bengt

Executive Search

Inom Executive Search erbjuder vi ett brett utbud av tjänster för att tillgodose olika behov när utmaningen är att fylla på ny kompetens i organisationen.

Board Recruitment

Att anlita en extern part för att rekrytera medlemmar till styrelsen vittnar om ett professionellt förhållningssätt till hur styrelsen skall komponeras för att säkra hög kvalitet i styrningen av bolaget. Vi har erfarenhet av styrelserekryteringar och rådgör gärna kring hur processen bör hanteras på ett professionellt sätt. Vi har ett brett nätverk i både Sverige och internationellt vilket vi använder oss av vid identifiering av potentiella styrelseledamöter.

ExecutiveSearch

Executive Search i vår definition är en strukturerad och proaktiv metodik där vi, utifrån en genomarbetad uppdragsbeskrivning och fastställd profil, kartlägger marknaden och aktivt söker upp de mest lämpade kandidaterna. Vi har genom åren byggt upp ett gediget nätverk vilket möjliggör att vi snabbt kan identifiera relevanta kandidater till det specifika uppdraget. Vårt huvudfokus är ledare samt strategiskt viktiga och affärsnära nyckelpositioner.

Executive Search är en rekryteringsmetod som används för att identifiera, attrahera och presentera kandidater i nyckelpositioner till våra kunder. Oftast fungerar denna metod bäst för ledarroller då vi kan arbeta utan att annonsera och på ett mer effektivt och träffsäkert sätt söka upp kandidater som inte själv letar nytt arbete. Metoden innebär en noggrann analys av företaget, styrelsen och den specifika tjänsten. Ofta kan vi agera bollplank och utmana kunden vad gällerkandidatprofil och rollbeskrivning.

Vi kan i vissa annonsera uppdraget publikt men fokus ligger alltid på att söka upp de kandidater som är mest lämpliga för rollen och de som inte aktivt letar nya utmaningar.

När kan Executive Search vara den mest effektiva metoden?

Ibland handlar det om att ersätta en person i en ledande roll där kunden provat att annonsera men inte nått önskat resultat. Ibland vill kunden inte signalera atten person i nyckelpositionen är på väg att bli utbytt, vilket kan ge felaktiga signaler internt eller externt.

Grunden i vår process för Executive Search är att först få en uppdragsbeskrivning på plats. Denna innehåller bland annat en gemensam målbild för ägarna och styrelse, företagsbeskrivning utifrån ett operativt och strategiskt perspektiv, finansiell information, rollbeskrivning, ansvarsområden, KPIer, förväntat uppnått resultat på kort och lång sikt.

Tre anledningar till att välja bop

  1. Samtliga konsulter på Based On People har tidigare erfarenhet av ledande befattningar i näringslivet. Självklart delar vi vårt kandidatnätverk och alla kontakter mellan varandra. 
  2. Minst två seniora konsulter samverkar i varje uppdrag. De är dessa konsulter som kontaktar kandidater i uppdrag vilket gör att vi snabbt och effektivt får access och dialog med relevanta kandidater.
  3. För att processen skall bli framgångsrik arbetar vi ”tillsammans” med er som kund, vilket innebär kontinuerlig, transparent dialog igenom hela processen. Täta avstämningar samt öppen kommunikation är grunden till en lyckad rekrytering.

Vi har nätverket och kompetensen - står du inför liknande utmaningar?

Vi arbetar dagligen med att utveckla vårt nätverk så att vi kontinuerligt bygger på med nya individer med olika bakgrund och kompetens.

Verksamhetsansvarig
Vinkällaren Grappe
COO/Park Director
Skånes Djurpark
Verksamhetschef
Svenska Ishockeyförbundet
CFO
Envigas
CFO
LumenRadio
CRO - Chief Revenue Officer
Centuri
VD
Blomsterlandet
Koncernchef
Qestit
Organisational Assessment
Texla
Affärschef Privatmarknad
Länsförsäkringar Älvsborg
VD
Länsförsäkringar Kalmar
Affärsområdeschef
Länsförsäkringar Jönköping
Affärsområdeschef
Ludvig & Co
Karriärcoachning
Ledarna
Sales Development Manager
MAN Energy Solutions
Head of Hub North Europe
MAN Energy Solutions
Strategy Development Project
Kiwa
Head of Marketing
L&T
Head of Sales
L&T
Leadership Development
KVD
Sales Manager
Kuralink
Head of Sales & Marketing
Kuralink
VD
Krav
Chefsveterinär
Kolmården
Forskningschef
Kolmården
Management Assessment
Kiwa
Change Management Project
Kiwa
Director Sales Operations
Jula AB
VD
Jula AB
Koncernchef
Jula Holding
VD
Identx
CFO
Hööks
VD
Hööks
Regionchef
Holmen Skog
VD
Gröna Lund
VD
Gränges
Associate VP Sales Telecom
GlobalLogic
Associate VP Sales Automotive
GlobalLogic
Head of Delivery Nordics
GlobalLogic
EHS Manager
Gränges
HR Manager
GlobalLogic
VD
Food Radar System
Chief Operating Officer
Finepart
Sales & Marketing Director
Epishine
VD
Epishine
Chef Digital & Marknad
Econova
International Sales Manager
Echandia
CCO - Chief Commercial Officer
Echandia
Regionchef
Comfort
Verksamhetsutvecklare
Comfort
Säljledarutveckling
Carco
Styrelseledamot
Carco
VD
Broson Steel
VD
BAT Scandinavia
Supply Chain Manager
Arvid Nordquist
VP Customer Experience
Winningtemp
CPO - Chief Product Officer
Winningtemp
CFO
Densiq AB
HR Director
Densiq AB
Product Area Director
Densiq AB
Research & Innovation Director
Gränges AB
CRO - Chief Revenue Officer
Winningtemp
Chief Digital Officer
Jula AB
Business Manager
DENSIQ AB
HR Direktör
Gränges AB
CFO
Winningtemp AB
Site Manager
Varner
CPO - Chief Purchasing Officer
Nordic Climate Group
Tjänster

Övriga tjänster

Publika uppdrag

Våra uppdrag

Nedan ser du ett urval av våra uppdrag som är publika och möjliga att söka. Vi arbetar även med konfidentiella uppdrag. Kontakta oss gärna om du funderar på att ta nästa steg i din karriär.

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!