Veckans inspiratör Ulf Skarin

Som chefredaktör för Veckans Affärer hoppade du av för att i stället bli entreprenör. När du tog över som chefredaktör

Som chefredaktör för Veckans Affärer hoppade du av för att i stället bli entreprenör. När du tog över som chefredaktör började du bjuda läsare på lunch för att få feedback på ert innehåll, hitta nya perspektiv och träffa nya människor.
Fortsatte du med luncherna när du startade eget?
Ja, det blev faktiskt utgångspunkten och motorn för hela mitt företagande! När jag började bjuda läsare på lunch upptäckte jag snabbt att det var fullständigt beroendeframkallande. Det som började som en lunch i veckan blev snart en daglig lunch med en person jag aldrig träffat tidigare.
Men vad är så spännande med att äta lunch med en främling?
Alla mina luncher kretsade kring en och samma fråga: varför gör du det du gör? En fråga som gör att du snabbt kommer in på ämnen som passion, drivkrafter och mening. Vilket skapade väldigt intressanta och djupt samtal som gav mig - och förhoppningsvis personen jag lunchade med! - en massa energi. Dessutom visade sig de här luncherna också leda till en kommersiella uppdrag där jag kunde hjälpa till med att skapa olika typer av innehåll, som till exempel artiklar, poddar, seminarier och konsulttjänster.
Vad har varit dina viktigaste insikter efter dina drygt 1000 luncher?
Att konsten att bygga ett framgångsrikt företagande - och ett roligare liv! - enkelt uttryckt handlar om att göra sig tillgänglig för att saker ska hända. I grund och botten är knepet att bygga en struktur som möjliggör just det. Och i mitt fall blev det genom en daglig lunch.
Vilket blir ditt nästa projekt?
Nu har jag på sätt och vis satt hjul på mina luncher, sedan ett år tillbaka lever jag på heltid i en Campervan och rullar runt i Sverige och Europa. Jag bjuder inte längre på lunch varje dag, men den grundläggande principen är densamma: Att besöka inspirerande människor och platser och våga lita på att det i sin tur leder till intressanta saker!

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!