Veckans inspiratör - Reimar Westerlind

Veckans inspiratör är Reimar Westerlind, 94-årig entreprenör och företagsbyggare med bas i Borås!

Hatten av för Veckans inspiratör - Reimar Westerlind - 94 årig entreprenör inom textilindustrin. Grundare av ACG Gruppen AB som han byggt själv från grunden och som i dag består av 12 dotterbolag med sammanlagt 250 anställda.

Veckans inspiratör - Reimar Westerlind

Reimar, du har haft möjlighet att arbeta och arbetar fortfarande med att bygga och utveckla företag; vad driver och motiverar dig?

”Jag njuter av att jobba, det är det roligaste jag vet! Och jag jobbar bara med det jag tycker är roligt och då kan jag jobba hur mycket som helst, jag blir aldrig trött. När företaget var inne i en kämpig period behövde jag skingra tankarna, så jag började spela fiol. Då var jag över 70! Jag motiveras av att ha förmånen att få gå till jobbet, dela glädjen med kollegor när vi gör något bra men också att få ta ansvar när det går åt h-vete! För det händer ju också…”

Vad är hemligheten bakom att lyckas bygga upp så många företag som du gjort?

”NYFIKENHET! Det börjar med detta… det är det viktigaste av allt. Men det kan också vara ett gissel ibland – jag tycker alldeles för många saker är roligt – då får man mycket att göra men det händer också saker! Och allt kan alltid bli lite bättre. Är man nyfiken och vill göra saker lite bättre då utvecklas företag!

Lika viktigt är det med MÄNNISKOR – jag är otroligt nyfiken på människor och håller kontakt med ”bra människor”. Och det har hänt mer än en gång att när jag inte har haft något jobb till en bra person i något av mina företag så har vi startat ett företag till…! Människorna i ett företag är minst lika viktiga, om inte viktigare, än både produkterna och alla processer!”

Vilka råd och tips kan du dela med dig av för att få ett lyckosamt och ”på alla sätt” givande arbetsliv?

”Hitta en bra fru att gifta dig med och leva tillsammans med" -Relationer är det viktigaste och mest värdefulla vi har och relationer måste vårdas – både med den eller de vi lever tillsammans med och vänkretsen man umgås med privat. Men också våra yrkesmässiga relationer. Jag har regelbundet firat nyår med vår allra första kund – i år blir det 57:e gången!

Och slutligen några extra tips; byt inte bank, revisor eller fru! Och använd advokater så lite som möjligt… det du inte riktigt själv förstår – skit i det – annars brukar det hamna hos advokater. Men vi har alltid haft en bra företagsjurist knuten till bolaget.

Och till sist; stressa inte – höj tempot i stället!"

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!