Veckans inspiratör Mikaela Grundström VD Jula Hotell AB

Mikaela; du har ett spännande uppdrag – att bygga upp och leda en expansiv hotellkedja! Vi är nyfikna – hur

Mikaela; du har ett spännande uppdrag – att bygga upp och leda en expansiv hotellkedja! Vi är nyfikna – hur gör man detta och vad är det viktigaste att tänka på?
Jag har ett fantastiskt spännande uppdrag som VD för Jula Hotell, där vi har en tydlig vision att växa med 2 hotell per år och fortsätta expansionsresan vi påbörjat. Jula-koncernens ägare Karl Johan Blank är en fantastisk entreprenör och visionär som vill satsa långsiktigt, så när vi letar nya prospekt är det viktigt att hotellfastigheterna även är till salu.
Det som är en jätteviktig pusselbit är såklart medarbetarna; många lämnade vår bransch under Covid och hela branschen fick ett stort kunskapstapp. Det krävs att organisationen har medarbetare som är engagerade och modiga, som vill vara med och vara delaktiga på vår expansionsresa och vill bygga detta tillsammans med mig. Det tycker jag att vi har lyckats med och fortsätter att arbeta hårt för.
Vilka krav ställer det på dig som ledare för att lyckas med detta?
Jag behöver både vara en strategisk visionär och operativt visa en tydlig väg framåt för organisationen. Vi jobbar med människor så mitt engagemang och närvaro är jätteviktig i organisationen. Jag tror verkligen på ett närvarande och modernt ledarskap. Viktigt är att skapa trygga medarbetare som får ansvar, förtroende och mandat. Sedan ska vi naturligtvis ha roligt på jobbet och skapa en härlig atmosfär och kultur. Glädje smittar av sig till våra gäster; det ska kännas när du kommer till våra hotell och blir bemött av ett stort leende.
Vilka erfarenheter och lärdomar har du fått så här långt?
Varje dag är en ny erfarenhet. Jag har fått lära mig att allt kan hända om man är VD för en hotellkedja och ingen dag blir sällan som man tänkt sig. Det är också den stora charmen och det roliga i mitt jobb. Den största lärdomen är att om man renoverar fastigheter som är från slutet av 1800-talet så krävs det både mod och tålamod.

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!