Veckans inspiratör- Jörgen Qwist

Du fick tillsammans med företaget DGC vara med om en riktig framgångssaga, vad behöver man för drivkrafter och egenskaper för

Du fick tillsammans med företaget DGC vara med om en riktig framgångssaga, vad behöver man för drivkrafter och egenskaper för att möjliggöra en sådan resa?
Vi höll ju på i drygt 25 år innan vi gjorde vår exit och det hade ju aldrig gått om vi inte hade haft väldigt kul längs vägen. Vi var ett gäng tävlingsinriktade killar och tjejer som trivdes bra ihop och kompletterade varandra, det ger framgång. Jag kanske har egenskapen att omge mig med bra människor.
Vad är ett meningsfullt liv för dig och hur har du lyckats kombinera familj och sex barn med en lång karriär som vd?
Kombinationen stor familj och vd-jobb är nog bara möjlig om ens partner tar huvudansvaret där hemma, så det får jag tacka min fru Lotta för. Ett meningsfullt liv är ett liv i kärlek, och med små barn badar man i den (och legobitar och snorpapper), att vara behövd skapar mening, det gäller förstås i arbetslivet också.
Du har nu bott i Paris i drygt ett år, vad har tiden där med din familj gett dig för värdefulla insikter och tankar om nästa fas i ditt liv?
När man är vd och får 100 mail om dagen och medarbetarna står på kö för att få prata med en så känner man sig väldigt behövd, man kan lätt tro att man som person är oumbärlig för företaget. Samma dag man kliver av inser man det bara var en roll man hade till låns, och det blir väldigt tyst. Det är en tuff omställning. Fram kliver de relationer som är på riktigt, till familj och vänner, och intressen som tidigare fått stå tillbaka. Nu vet jag att man kan leva ett gott liv utan att vara börs-vd. Men samtidigt har jag börjat längta tillbaka dit, det är ju väldigt kul att jobba.


Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!