Veckans inspiratör Jari Virtanen

Jari, vad innebär gott ledarskap för dig? För mig innebär gott ledarskap att gå i fronten och visa vägen när

Jari, vad innebär gott ledarskap för dig?
För mig innebär gott ledarskap att gå i fronten och visa vägen när situationen så kräver. Att inspirera dina kollegor till att nå gemensamma mål. Att ha förmågan att kombinera tydlighet och krav med empati, mänsklighet och värme. Att vara tillgänglig och öppen i sitt ledarskap. Men viktigast av allt är att man i grunden är en trygg person själv med god och sund självinsikt.
Kan du dela med dig av någon viktig lärdom från din tid som ledare, som på ett avgörande sätt påverkat din ledarstil?
Eftersom jag har jobbat mest inom FMCG så har jag lärt mig att det är viktigare med tempo än perfektion. På senare tid har jag arbetat i stor skala med Digital Transformation och lärt mig mycket om hur viktigt det är att ”evangelisera” tillräckligt kring stora förändringar och vilken radikal effekt en väl fungerande cross-funktionell organisation kan ha på effektivitet och kreativitet.
I veckans ”Under skinnet”-podden pratar ni om lättja. Motpolen till detta är dygden flit. Hur ser du på denna dygd?
I företagsvärlden översätter jag flit till arbetsmoral. Hög arbetsmoral har definitivt en inverkan på företagets resultat. Hög arbetsmoral kommer oftast från den värdegrund man har som person och en ledares förmåga att inspirera. Därmed är det viktigt att rekrytera rätt ledare med rätt värdegrund.
Ingen orkar dock i längden prestera på topp hela yrkeslivet om man inte också tillåter sig att vara lat. Själv är jag riktigt duktig på att vara lat hemma. På ledig tid både på gott och ont😊

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!