Veckans inspiratör Ellinor Ladenberg

Berätta lite kort om din bok ”FlowPower – mer fokus och mindre stress”. Varför kom den till och hur var

Berätta lite kort om din bok ”FlowPower – mer fokus och mindre stress”. Varför kom den till och hur var resan innan den blev klar?
Jag har upplevt hur det är att arbeta med mycket hög stressnivå under många år då jag har suttit i ledande befattningar i olika företag och branscher i 15 år. Detta har gjort att mitt intresse för stress, hjärnan och återhämtning är väldigt genuint rotad. Jag gjorde ett omfattande karriärbyte för 13 år sedan och började utbilda mig inom hälsa, nutrition och neuroledarskap (område inom hjärnforskning och beteendevetenskap som fokuserar på (själv)ledarskap, beteende och organisation). Sedan dess har jag jobbat med föreläsningar och coaching på väldigt många olika typer av företag och med olika grupper.
Jag vet att det går att hitta en gömd potential hos alla och att hälsan kan förbättras med små justeringar. Min devis är att prestation är något bra och fint och att det utvecklar oss, men det får inte ske på bekostnad av minskad återhämtning. När vi lär oss att leva och arbeta hållbart får vi inte bara mer kvalitet i (arbets)livet utan vi får också mer gjort. Fokusträning gör underverk liksom att lära sig att försätta sig i flow. Flow är ett tillstånd som alla kan befinna sig i och som går att träna upp. Det innebär att du glömmer tid och rum, är djupt fokuserad och produktiv. Flowtillståndet ökar vår prestation och kreativitet samtidigt som det minskar stress. Därav namnet på boken, ”FlowPower”.
Då jag ville sprida kunskap till fler, bestämde jag mig för att skriva en bok som samlade de viktigaste lärdomarna både för privatpersoner, ledare och anställda.

Hur vill du att man skall ”använda” boken, vilket är ditt drömscenario?
Mitt drömscenario är att man ska bli inspirerad och faktiskt konkret börja göra förändringar i sin egen livsstil och i sitt arbetssätt. Eftersom boken är tänkt som en utvecklingsresa man går igenom i olika steg, kräver den eftertanke, övning och reflektion.
Innan du börjar utvecklingsresan får du arbeta med att ta fram ditt ”varför” och de värdeord som är viktiga för dig. När detta är klart får du en tydligare livskompass och lättare att ta beslut och leva i riktning mot den du är i grunden. Paradoxen är dock att många människor inte vet vilka värdeord de styrs efter, så detta arbete är enormt viktigt.
I boken gör du också ett livsstilstest (som också återkommer i slutet) det visar vilka områden som fungerar bra respektive mindre bra i ditt liv. Det handlar t ex om stress, energi, fokus, rörelse. Du arbetar sedan med ett område i taget genom olika övningar.
För en tid sedan fick jag veta att flera företag har köpt in ”FlowPower” till hela ”avdelningar” eller olika ”grupper” och så jobbar de med ett område i taget. Detta är verkligen ett drömscenario att jobba med boken på det sättet! Vilken kraft vi får när vi jobbar i grupp med samma frågor och kan stötta varandra.
Detta är ju din andra bok, vad kommer nästa bok handla om?
Mina två böcker som jag har gett ut skiljer sig mycket från varandra. Första boken, ”Friskare liv med rätt mat”, handlar enbart om hållbara kostförändringar och ”FlowPower” den andra boken är en faktabok med ett större perspektiv på hälsa.
Jag har en idé på en tredje bok jag gärna vill ta tag i, men först ska jag landa ordentligt ett långt tag från att skriva. FlowPower behöver komma ut mer på marknaden först. Men titeln och omslaget är redan klart i mina tankar. Och när tiden är inne längtar jag efter att få ta tag i det projektet.

Länk till boken FlowPower här.

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!