Veckans inspiratör - Maria Kjellsson

Veckans inspiratör - Maria Kjellsson ”Man vill ju inte dö nyfiken ” Så säger Veckans inspiratör, Maria Kjellsson, med en lång och gedigen yrkeskarriär inom besöksnäringen.

Veckans inspiratör - Maria Kjellson

Maria, du säger ofta ”man vill ju inte dö nyfiken”; hur syns det i din yrkeskarriär att du vågar testa nytt, vågar pröva?  

Har flera gånger sagt upp mig och inte haft nya arbeten både för att jag känt mig färdig och vill prova något nytt. Mitt motto är att man ska ha kul på jobbet och att man inte vill dö nyfiken. Jag är heller ingen förvaltare, utan vill hela tiden utvecklas. Mitt största ”steg” tog jag 2021 då jag köpte ytterligare ett magasin – Havets Magasin – som ett komplement till mitt tidigare – Hampholmen – som jag haft i 15 år men mer som en ”hobby” då jag hela tiden även haft ett ”riktigt jobb”. Jag valde då att satsa helt och hållet på min egen verksamhet, något jag inte ångrat en dag även om det inte alltid är en dans på rosor.

Du har valt att verka inom besöksnäringen och med tydlig tyngdpunkt på Bohuslän; hur kommer det sig?

Det valet är enkelt då jag är ”bohusläning” i själ och hjärta! Uppvuxen i Hunnebostrand och med olika utsvävningar, idag bosatt på Smögen och älskar allt som har med havet att göra. Både de salta baden, de färska skaldjuren och alla aktiviteter som erbjuds. Detta vill jag dela med mig av till andra genom mina verksamheter.

Vad driver dig och det du gör?

För många år sedan var jag på en föreläsning med Yngve Bergqvist, grundaren av ishotellet i Jukkasjärvi. Han sa - “gräv där du står”. Det är något som jag har burit med mig – att utveckla det som är typiskt och genuint för området och inte krångla till det. Så förutom att mina verksamheter ligger vid havet så är de paket och aktiviteter jag erbjuder starkt förknippade med havet. Allt från skaldjurssafari till kajak och vinterbad. Och självklart maten med färska skaldjur och fisk. Mitt mål är att leverera ett gott värdskap och ha nöjda gäster. Jag vill att gästerna ska lämna med ett leende på läpparna och med känslan av att de vill komma tillbaka. Och inte minst så gillar jag att göra affärer!


Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!