Ny på jobbet - Rebecca Bitto - Verksamhetsledare Sparbanksstiftelsen Alingsås

Vad var det som lockade dig i din nya roll? Möjligheten att fortsätta arbeta med samhällsnyttan och få förmånen att


Vad var det som lockade dig i din nya roll?
Möjligheten att fortsätta arbeta med samhällsnyttan och få förmånen att återinvestera delar av Sparbanken Alingsås vinstmedel i samhällen där jag växt upp och där nu mina barn växer upp. Det lockade att rollen både är strategisk och social med stora kontaktytor i alla våra fyra kommuner. Det kändes också som en bra tid att komma in i Sparbanksstiftelsen Alingsås där styrelse och operativ ledning skapat ordning och reda och nu går in i en utvecklingsfas där jag får vara med och bidra.

Vilka erfarenhet fån tidigare arbetsliv tar du med dig in i din nya roll?
Jag har jobbat mycket med projektledning, marknadsföring, affärsutveckling och hållbarhet tidigare. Jag tror också att det är en fördel att jag har ett stort kontaktnät i vårt verksamhetsområde som är relevant även i den här rollen. Jag ser det även som positivt att jag kommer från ”andra sidan” och själv varit bidragsmottagare och projektpartner till Sparbanken Alingsås och Sparbanksstiftelsen Alingsås i min tidigare roll.

Har du några spaningar och reflektioner att delge efter några månader i rollen?
Det är tydligt att Sparbanksidén verkligen genomsyrar allt Sparbanken och Sparbanksstiftelsen gör. Det finns ett stort engagemang, stort hjärta för bygden men även en ödmjukhet i organisationen. Samhället har nu en ekonomiskt tuff vinter att vänta och att då som Stiftelse äga en Sparbank är ett stort ansvar. Därför känns det extra bra i hjärtat att veta att en lönsam Sparbank ger möjlighet för oss att återinvestera mer i våra kommuner.

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!