Hur gick det sen? Vi följer upp Jimmy Dahlström på Ramirent

Vi följer upp vår utrekryterade kandidat Jimmy Dahlström efter ett antal år på Ramirent i rollen som ansvarig för Den Temporära Fabriken

Möt Jimmy som för ett antal år sen tog sig an rollen som ansvarig för ”Den Temporära Fabriken” på Ramirent. Jimmy har en lång bakgrund från samhällsbyggnads-branschen och ett stort intresse för att utveckla hela branschen och dess organisationer.

 

Hur upplevde du rekryteringsprocessen och var uppdraget på Ramirent som det hade presenterats för dig?

Nej, jobbet och rekryteringsprocessen var långt över min förväntan! Jag upplevde processen som professionell och rigorös vilket banade väg för att jag passade bra för rollen. Ramirents kultur och syn på ledarskap linjerade perfekt med min egen, dessutom kunde jag bidra från dag ett med min expertis som kompletterade teamet. Jag tycker också att jag fått flera nya vänner i mina kollegor.

 

Vad innebär det att leda den ”Den Temporära Fabriken” och på vilket sätt kan den bidra till effektivisering av branschen?

Det innebär mycket ledarskap där vi försöker skapa en marknad som inte finns. Det krävs en stor portion entusiasm avvägt med en noggrann strategi som ytterst är mitt ansvar att alla köper in på. Jag har P&L ansvar och är ytterst ansvarig för affärsenhetens resultat och tillväxt.

Den Temporära Fabriken innefattar allt som inte är kvar på byggplatsen efter att bygget är avslutat – ställningar, moduler, hissar och mycket annat. För att göra jobbet så smidigt som möjligt finns också en dedikerad organisation som projektleder på plats och ser till att alla som jobbar på byggarbetsplatsen kan fokusera på att göra sitt jobb så bra som möjligt. Lite som oljan i maskineriet, eller som materialförvaltaren i ett idrottslag.

Vi ser oss gärna som möjliggörare till våra kunder, vi skapar förutsättningar för dem att lyckas genom att de får fokusera på sin kärnverksamhet. Vi har flera framgångsrika projekt där vi skapat nytta för kunderna men även stadens invånare såsom Urban Escape, Sergelhuset och Danderyds sjukhus. Att jobba med utveckling och innovation inom samhällsbyggnad har alltid legat migvarmt om hjärtat.  

 

Vilka lärdomar har du dragit av dina år på Ramirent och hur ser du på branschens utveckling i stort?

Jag har lärt mig mycket om mig själv som ledare men även om laganda och vikten av ett starkt team. Samhällsbyggnadsbranschen precis som många andra branscher står inför utmaningar, men jag tror att de organisationer som är snabba i sin omställning och fokuserar på hållbarhet, digitalisering och samverkan kommer stå sig starka under den tuffa tiden som stundar. Den Temporära Fabriken ska fortsätta satsa och växa och bidra till en bättre samhällsbyggnad.

 

Kontakta oss

Vilka utmaningar har du idag? - hör gärna av dig!