Vår historia

Based On People – historien om hur vi startade

Vår historia

Vid nyåret 2019 bestämde sig nuvarande vd Bengt Olander att det var dags att göra något nytt efter nästan 8 år på K2 Search. Beslutet togs när han njöt av lugnet och reflekterade över året som gått och hur hans nästa karriärsteg skulle kunna se ut. Samtidigt fanns det andra som funderade på hur man kunde bredda sin befintliga affärsverksamhet eller prova något nytt.

Based On People´s första kickoff på Norröra September 2019

Några veckor senare kontaktade Per (även han med bakgrund på K2 Search) Bengt för att diskutera nya utmaningar och samarbeten. Timingen var helt perfekt och sagt och gjort så beslöt man att ses i Göteborg.

På mötet diskuterades det vitt och brett och mötet övergick i middag där idéer och visioner testades och diskuterades. Långsamt växte en plan fram och personer i deras nätverk kontaktades.

Tidigt visade Mattias Silfversparre, Björn Forsén och Ulf Lindén (även han från K2 Search) intresse för det nya bolaget och under våren fortsatte bolagsbildandet med fler involverade och intresserade personer. Snart hade man tillräckligt med erfarna intressenter för att starta det nya företaget. Vi var då 7 seniora partner och Based On People var fött.

Based On People kickoff Rimforsa Maj 2022
Gå tillbaka